Gratis Berenjacht BINGO-kaart

Ben jij al op berenjacht geweest? Hier in Uden-Zuid zijn super veel beren te spotten. Bereleuk mensen :)

Bestel hier een gratis Berenjacht BINGO-kaart, in vriendelijk zwart/wit design, om uit te printen voordat het avontuur begint. Stip of kruis op het geprinte A4-tje aan welke beren je onderweg bent tegengekomen.

Probeer dit spel in te zetten als leuk alternatief voor het blokje om dat je anders zou maken. Gewoon in je eigen dorp/stad en het liefst in de direct omgeving van jouw huis. De buren hebben namelijk hun best gedaan om het buurtgenootjes naar de zin te maken. Volg de coronavirus maatregelen op en loop niet te dicht achter andere berenjagers aan. Bewaar tenminste 1,5 meter afstand en vermijd groepsvorming. Zwaaien, van afstand groeten en lief lachen is ook fijn 😊.

Bereveel plezier toegewenst!

‘Beerhuizen zullen het leuk vinden om een bedankje te ontvangen. Daarom heeft YOURS ook bedankkaartjes ontworpen. Ook deze kun je gratis bestellen. Doe dat je hier.


Wil je op berenjacht gaan?

Loop dan gewoon een willekeurig rondje door de woonwijk of zoek digitaal waar je beren tegen zult komen. Er is een openbare Facebook-groep, genaamd 'Berenjacht in NL', waar je lid van kunt worden. Beregezellig!


Ook kun je op Google Maps de landelijke 'KnuffelBerenjachtNL' kaart raadplegen. Omdat er mega veel beren zijn aangemeld, kan het even duren voordat de kaart geladen is. En omdat er zoveel beren zijn aangemeld, heb je deze kaart eigenlijk helemaal niet nodig. Het ziet ernaar uit dat iedereen overal genoeg beren tegen zal komen.

Het ontstaan van de Berenjacht in Nederland

Ook in Nederland is de Berenjacht helemaal hot and happening. Een interactief buitenspel dat gebaseerd is op het populaire kinderboek 'Wij gaan op berenjacht', van Michael Rosen en Helen Oxenburg. Lees op Bol.com enthousiaste beoordelingen van lezers.

Op YouTube vind je het bijbehorend lied:

Ga je mee op berenjacht?
Door het lange gras, zwieperdewiep.
Door de rivier, plenserdeplons.
Door dikke, slikkerige modder, flapperdeflop.
Door een diep, donker woud, struikeldestruik.
Door een sneeuwstorm, loeierdeloei.
Naar een nauwe en donkere grot, sluiperdesluip!

Bekijk een interview met de auteur en illustrator

Er is ook een 'Wij gaan op berenjacht' app te downloaden, met heel veel spelletjes voor diverse leeftijden. Elk kind wordt op eigen niveau uitgedaagd. Er is genoeg te doen om ieders quarantaine-tijd te vullen!