YOURS Drinkdesigns ontwerpproces

Het is niet meer van deze tijd om iets te maken dat maar één uiterlijk kent. Deze ontwikkeling is geweldig voor creatieven. YOURS hoopt uiteenlopende product aanvragen te ontvangen, want persoonsgebonden drinkdesigns ontwerpen is toch echt de allerleukste bezigheid in dit vakgebied. Er zijn ontelbaar veel designmogelijkheden!

Wat kan er naast verf en Art Resin nog meer op jouw drinkdesign? Bijvoorbeeld: jouw (voor)naam, een logo, een foto, afbeeldingen, glitters, inkt, stickers, stof, etc.

YOURS ontwerpt zelf de grafische beelden en/of zoekt online naar betaalde stockbeelden of rechtenvrije bestanden om te mogen gebruiken. Naast het volgen van de wetgeving vind ik het als 'auteur' uiteraard ook heel belangrijk om rekening te houden met de rechten van de maker. Het auteursrecht ('copyright' in het Engels) is internationaal geregeld in de Berner Conventie van 1886 en in Nederland vastgelegd in de Auteurswet

Als basis voor YOURS drinkdesigns worden roestvrijstalen drinkproducten gebruikt. De eerste handeling die YOURS uitvoert in het ontwerpproces is het schoon en vetvrij maken van het drinkproduct. Het schoonmaken houdt in dat het roestvrijstaal licht opgeschuurd wordt met een hele fijne toepassing (sanding paper). Het vetvrij maken gebeurt met 96% zuivere alcohol.

Vervolgens wordt een eerste verflaag aangebracht. Bij het gebruikt van spuitverf heeft deze eerste verflaag twee uur de tijd nodig om goed te drogen en dient er dan nog een tweede laag op het drinkproduct gespoten te worden. Bij het gebruikt van verf uit een tube, blik of potje heeft de eerste verflaag een stuk langer nodig om goed te drogen. Een tweede verflaag is niet altijd nodig, omdat de gekozen verf met één laag al dekkend genoeg kan zijn.

Wil je een tekst op het YOURS drinkdesign? Dat kan! Teksten worden geproduceerd met de Silhouette Cameo 3 en de daarbij behorende software. Lettertypes probeert YOURS zoveel mogelijk rechtenvrij te downloaden. Wil je echter dat er een betaald font gedownload wordt, dan komen er uiteraard meerkosten bij jouw bestelling.

Voor de meeste opdrachten wordt gebruik gemaakt van plakvinyl. Simpelweg omdat dit materiaal heel goed blijft kleven op de aangebrachte verfcoating. Plakvinyl bestaat in heel veel verschillende kleuren en designs, maar uiteraard heeft YOURS niet alles op voorraad. Wens je dat er een specifiek product gebruikt wordt, dan zullen ook hier meerkosten voor worden gerekend.

Veelvoorkomende tekstwensen zijn: voornaam, website URL of titelaanduiding.